Σάπιο ροζ – φρέσκο ροζ

Έχετε πάει μεθυσμένοι σε χρωματοπωλείο? Εγώ ναι. Δεν ήμουν και τόσο χάλια για να εκτεθώ στον χρωματοπώλα, αλλά ας πούμε ότι δεν ήταν και η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει ποτέ. Ας το πάρουμε από την αρχή.

Προσοχή!!! Δις ιζ νοτ α τουτόριαλ

Ήταν πριν λίγους μήνες περίπου. Μετά από μια βαρετή μέρα στη δουλειά όπως κάθε κανονικός άνθρωπος που δεν είναι νεκρός μέσα του, πήγα για μεσημεριανά τσίπουρα. Επειδή γενικά δεν βγαίνω απ’το σπίτι αν δεν υπάρχει θέμα υψίστης σημασίας (δουλειά/τσίπουρα), κάθε φορά που θα πιω βγω ώρες καταστημάτων θα κάνω και όλα μου τα ψώνια. Είχα αποφασίσει να βάψω έναν παλιοκαθρέφτη 10ετίας που έχω από το ΙΚΕΑ, ο οποίος είχε μια φτηνή «σουέτ» επένδυση που είχε αρχίσει να λιώνει και να μου κάνει το σπίτι ριγέ.

Την ξήλωσα με τα Γυμνά μου Χέρια και από κάτω αποκαλύφθηκε εξαιρετικής ποιότητα μοριοσανίδα ή αποξηραμένος πολτός από πίτουρα βρώμης, ή ό,τι είναι τέλος πάντων η σιχαμένη, εξωγήινη πρώτη ύλη του ΙΚΕΑ. Επειδή μπορεί να μη βγαίνω απ’το σπίτι, αυτό δεν σημαίνει ότι ζω κάτω από μια πέτρα, οπότε ήξερα πολύ καλά ότι φέτος στη μόδα είναι το ροζ. Το ροζ εμένα δε μ’αρέσει αλλά επειδή περνάω κάτι τρίωρα στο pinterest άρχισε να μ’ αρέσει υποχρεωτικά. Κατέληξα ότι θα κάνω μια απομίμηση ξύλου και τη μπορντούρα θα τη βάψω Σάπιο Μήλο. Το πιο 90’s χρώμα της υφηλίου.

Ο χρωματοπώλας παρόλο που ήταν στην ηλικία μου έκανε πως δεν ήξερε τι χρώμα του είπα και μου έδωσε ένα χρωματολόγιο να το βρω μόνη μου. Τα χρωματολόγια μου αρέσουν πιο πολύ και από τα μπιφτέκια. Άρχισα να βλέπω το 1 τρισεκατομμύριο επιλογές που είχα και μετά άρχισα να αμφισβητώ ανεξέλεγκτα τον εαυτό μου, το pinterest και όλες τις αποφάσεις της ζωής μου και μετά είπα στον εαυτό μου «Σκάσε». Κάτι το ποτό κάτι η ζέστη, η απανθρακωμένη καρδιά μου σκίρτησε και του είπα: «Αυτό θέλω. Το μικρότερο κουτί.»

skeputin

 

-Μόνο του κιλού βγαίνουν, μου απάντησε.

-Yolo. Είναι το ωραιότερο χρώμα στον κόσμο, θα τα βάψω όλα σάπια, σκέφτηκα. Πήρα και ένα βερνίκι και πήγα σπίτι μου. Την άλλη μέρα είδα ότι είχα αγοράσει αυτό.

σάπιο μήλο

paint fail!

‘Νταξει, ξέρω ότι δεν ζήτησα το σωστό χρώμα για σάπιο μήλο, και ‘ντάξει αυτό που του ζήτησα είναι σαν το χρώμα που έχουν τα ούλα μου το πρωί, αλλά επίσης ξέρω ότι τα πλαστικά χρώματα πάντα καταλήγουν πιο σκούρα όταν στεγνώσουν και έτερον εκάτερον δηλαδή, αλλά ρε Vivechrom, τι φάση;

Οκ λέω δε βαριέσαι, θα το φτιάξω μόνη μου! τόσα χρόνια τι δουλειά κάνω, βρίσκω το καφέ μπορντό, καφέ κεραμιδί, καφέ σταχτί, καφέ μαύρο, καφέ φραπέ που έχει το κάθε αγγείο που φτιάχνω και θέλει αποκατάσταση (είμαι συντηρήτρια αρχαιοτήτων). Και βουρ στον πατσά.

σάπιο μήλο

Spoiler alert! Δεν τα κατάφερα! Απ’ότι φαίνεται όταν είμαι ξεμέθυστη, η μαύρη απανθρακωμένη καρδιά μου δίνει πόνο. Μου βγήκε ένα μεγαλοπαρασκευιάτικο μωβ.

σάπιο μήλο

 

Μεγαλοπαρασκευιάτικο σε νησί των Κυκλάδων αν θέλετε, που είναι και πιο αλέγροι. Το πέρασα ένα χέρι, δε μου άρεσε και το ξανα-ματα-άλλαζα μέχρι που βγήκε ροζουλί πολυκατοικίας με αντιπαροχή, στην επαρχία, τη δεκαετία του 70 ή ΠΟ.Α.Ε.70  (να σας ενημερώσω ότι αναζητώ εργασία σαν ονοματοδότρια σε πλαστικά χρώματα). Την ας πούμε απομίμηση ξύλου την έκανα με χρώματα αγιογραφίας για τους εξής πολύ σημαντικούς λόγους:

  • Μόνο αυτά είχα.
  • Είναι μια χαρά για το ξύλο.

Για να κάνω την ξυλί απόχρωση, (δόκιμος όρος) ανακάτεψα μια – δυο αποχρώσεις του καφέ με λίγο μαύρο, ξυλόκολλα, νερό και το πέρασα στον πουρέ πευκοβελόνας με μια single άσπρη κάλτσα. Κάλτσα. Νε τι?? Έβαλα ένα πλαστικό γάντι στο χέρι μου, μετά την κάλτσα και άρχισα να το περνάω άγαρμπα πάνω κάτω, ώστε το χρώμα να κάνει νερά. Όταν τα μπλογκ λένε τη φράση «… και με ένα μαλακό πανί…» να ξέρετε κάλτσα εννοούν.

Μεταμόρφωση παλιού καθρέφτη από τα IKEAο

Μεταμόρφωση παλιού καθρέφτη από τα IKEA

Όταν τελείωσα με τη διαδικασία του βαψίματος είχα ήδη σιχαθεί το ροζ και τα παράγωγά του και το γεγονός ότι είχα ξεμείνει με 980ml φωσφορούχας ροζ μπογιάς δεν βοηθούσε.

Πωλείται ελαφρώς μεταχειρισμένη μπογιά εξαιρετικής ποιότητας

Κάπου εκεί ήταν η ώρα να περάσω το ακρυλικό βερνίκι και να ξεμπερδέψω. Και το άνοιξα και είχα πάρει αυτό.

βάφω μελαμίνη

Με έπιασε νευρικό γέλιο το λιγότερο… Τελικά όταν στέγνωσε έγινε ματ και διάφανο, όπως έλεγε.

Μεταμόρφωση παλιού καθρέφτη από τα IKEA

Συμβουλές για επίδοξους μπλόγκερς.

  • Είναι αδύνατο να φωτογραφήσεις καθρέφτη.
  • Εκτός αν καθαρίσεις όλο το σπίτι πρώτα.
  • Είναι αδύνατο να είσαι DIY μπλόγκερ και να έχεις βρώμικο σπίτι.
  • Αυτό το άρθρο το έγραψα τον χειμώνα και δεν το δημοσίευσα γιατί βαριόμουν να καθαρίσω τον καθρέφτη για να τον βγάλω φωτογραφία. Όταν τον είχα καθαρό, ήταν βρώμικο το υπόλοιπο σπίτι και θα με ρουφιάνευε.
  • Φωτογραφίστε τους καθρέφτες στο πάτωμα.
  • Αγοράστε το photoshop και παραστήστε ότι είστε καθαροί.

Το πριν και το μετά γιατί έτσι κάνουν όλοι:

skeputinskeputin

skeputin

before and after

 

Ελπίζω να μην σας θάμπωσα με την φωτογραφία από την κουζίνα μου και ζηλέψετε το παλατάκι μου με τα ακριβότερα έπιπλα του praktiker…

Αυτά προς το παρόν! για ιδέες, γκρίνια, παρατηρήσεις, προτάσεις για θέσεις εργασίας επικοινωνήστε μαζί μου στα σχόλια.

26 σκέψεις σχετικά με το “Σάπιο ροζ – φρέσκο ροζ

  1. Είσαι ΘΕΑ!!! Κόντεψα να κατουρηθώ από τα γέλια!!! 🤣🤣🤣
    Έχεις ταλέντο ευθυμογράφου! Κοίτα να το εκμεταλλευτείς!!!

    Μου αρέσει!

  2. ΜΑΓΙΚΆ!!!!!!! Σ’ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΌΣΟ ΠΟΛΎ….. ΠΌΣΟ ΜΟΥ ΛΕΊΠΟΥΝ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΕΣΈΝΑ. ΕΥΤΥΧΏΣ ΈΧΩ ΤΑ ΧΡΏΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΜΊΖΩ ΤΟΝ ΧΡΌΝΟ ΜΟΥ. ΚΑΝΕΊΣ ΔΕΝ ΤΑ ΈΧΕΙ ΌΛΑ…. SORRY ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΆΛΑΙΑ, ΔΕΝ ΚΑΛΟΒΛΕΠΩ. ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΠΆΝΤΑ ΚΑΛΆ 🤗🌹

    Μου αρέσει!

  3. Υπέροχο! Και το άρθρο και ο καθρέφτης σου!
    Να είσαι πάντα καλά και να δημιουργείς με αυτή την υπέροχη διάθεση που διακρίνουμε στο λόγο σου!
    πραγματικά ο καθρέφτης δεν είναι καθόλου απλός στη φωτογράφιση! 🙂

    Μου αρέσει!

  4. Καλα μου εφτιαξες την διαθεση……χαχαχααααααα….μολις ξυπνησα και ηταν οτι το καλυτερο να διαβασω το αρθρο σου…….το ξαναδιαβζω τωρα…..εισαι η καλυτερη….φιλιαααααααα

    Μου αρέσει!

  5. εχεις απυθμενο χιουμορ εξυπνο και διακριτικο.αν σχολιαζες τα τεκταινομενα πολιτικα κοινωνικα οικονομικα στον τυπο θα εκανες λαμπρη καριερα.καιρο εχω να διαβασω κατι τοσο εξυπνο ζωντανο και συναρπαστικο.συγχαρητηρια για την γραφη σου.

    Μου αρέσει!

  6. Παράθεμα: Εμπρός πίσω! Η παρελθοντολαγνεία στη διακόσμηση. | Skeputin

  7. Παράθεμα: Ο πιο εύκολος τρόπος να βάψεις μελαμίνη | Skeputin

  8. Αυτό δεν είναι DIY είναι ύμνος του blogger! Να ξέρεις ότι η βρώμη όταν πεθαίνει γίνεται έπιπλα ικέα (επίσης παθούσα που προσπάθησα να «πριονίσω» τραπεζάκι για να το κόψω στα 2)! Χαράς την υπομονή και το κουράγιο σου! Επίσης χάρηκα πολύ που επιτέλους έλυσα το γρίφο με το «μαλακό πανί» που με βασάνιζε! Το αποτέλεσμα βέβαια του καθρέφτη είναι απόλαυση όσο και η αλήθεια πίσω από αυτόν! Να γράφεις κάθε μέρα να διαβάζω γίνεται;

    Μου αρέσει!

    • Kατερίνα μου σ’ευχαριστώ! κάθε φορά που μου λέει κάποιος να γράφω πιο συχνά έχω εσένα στο μυαλό μου, που έχεις πρόγραμμα και είσαι συνεπής και μας μαθαίνεις και τόσα πράγματα! θα προσπαθήσω…!
      Και αυτό είναι δέσμευση… χοχοχο

      Αρέσει σε 1 άτομο

  9. Χαχαχαχχαχαχαχ το ροζ είναι το πιο επικίνδυνο χρώμα για παραγγελία… δουλεύω μία λίγο ακριβή εταιρεία, όχι πολύ ανάλογα με την ποιότητα της, την Benjamin Moore, αλλά είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από τις αποχρώσεις της… μου έφτιαξε ένα ροζ της πούδρας για το δωμάτιο της πιτσιρίκας του γιού μου ένα χάρμα οφθαλμών… άλλο προσόν της εταιρείας είναι ότι έχει διάθεσιμα δείγματα, κουτάκια των 200ml που φτάνουν και περισσεύουν για ένα καθρέπτη. Και δοκιμάζεις το χρώμα και αν σου κάνει σου φτάνει για να βάψεις αλλά και στοιχίζει μόνο 3,80€. Για κοίταξε το για την επόμενη φορά που θα θέλεις να βάψεις κάτι… Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις 🙂

    http://www.artdecorationcrafting.gr

    Μου αρέσει!

    • Που που :::: την ξέρω την εταιρεία (από το pinterest φυσικά…) αλλά στα γραφικά χωριά της Ηπείρου οι επιλογές μας είναι λίγες (συγκεκριμένα εγώ έχω 2). Μήπως έχουν οn line επιλογές? μας άναψες φωτιές Χριστίνα! 200ml! Σαν μπιμπελό θα τα είχα!!!

      Μου αρέσει!

  10. Φιλενάδα διάλεξες το 245ο βεσέ για σάπιο μήλο;; Να κάνεις ένα τεστ για την αντιληπτική σου ικανότητα περι χρωμάτων! χαχα Έκλαψα πάντως με το κείμενο.. Πρόταση, με το υπόλοιπο ροζουλί σου ζωγράφισε λελούδια, πασχαλιές και κρίνα.. είναι τρεντ στο pinterest .. xoxo

    Μου αρέσει!

  11. Υπέροχος έγινε ο καθρέφτης!
    Και τα έπιπλά σου μια χαρά φαίνονται στον καθρέφτη, μη μασάς (την καρέκλα την έχω κι εγώ, και πολύ θα ήθελα να έχω και το υπέροχο μωσαϊκό πάτωμα)!
    Αυτά τα εξώραφα στο πριν με αποτέλειωσαν. Πόσο ’00’s (άχαρη δεκαετή).

    Μου αρέσει!

  12. Κατ’ αρχήν Καλημέρα.
    Πολύ γέλασα με την ανάρτηση σου.
    Μου έφτιαξες την ημέρα 😅😅😅
    Και πάνω που θέλω να βάψω τα έπιπλα της κρεβατοκάμαρας μου ροζ !
    Λες να μου φτάνουν τα ml που σου περίσσεψαν;
    Το δικό μου ροζ λέγεται Αντουανέτα!!!
    Μπράβο για την προσπάθεια να βάψεις τη σκ@@τουλοσανίδα του ΙΚΕΑ. Και μόνο η σκέψη με ανεβάζει.
    Πολλά Μπράβο για τη γραφή σου όμως !!!
    Πάω να δω κι άλλες αναρτήσεις.
    😍😍😍😍😍

    Αρέσει σε 1 άτομο

  13. Περίμενες εσύ να πεις σε άντρα χρώμα σάπιο μήλο και να το καταλάβει?? Εδώ έδειξα το χρωματολόγιο στον δικό μου και όλα τα έβλεπε ροζ! Ροζ-φουξια-μωβ ανοιχτό-βιολετί ήταν όλα ροζ!! :p Μόνο το μωβ της κηδείας μου ξεχώρισε.. χαχαχαχα Καλά η ονομασία με την πολυκατοικία του 70 τέλεια και ναι το 1990 όλα ήταν σάπιο μήλο.. αλλά κρύβε ηλικίες :p
    Την ανάρτηση την έγραψε μεθυσμένη ή νηφάλια?? χαχαχαχαχα

    Μου αρέσει!

    • Το σάπιο μήλο το ζήτησα σε χρωματοπωλείο όχι σε βενζινάδικο! χαχαχα…
      τα άρθρα μου τα γράφω με hangover συνήθως, οπότε και τα δύο!

      Μου αρέσει!

  14. …εξαιρετικής ποιότητα μοριοσανίδα ή αποξηραμένος πολτός από πίτουρα βρώμης, ..έλιωσα.Μου αρέσει που δεν το βάζεις κάτω και την παλεύεις με τις αποχρώσεις…

    Μου αρέσει!

Πως σου φάνηκε;

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.