Πως μαστορεύουν τα «ζώδια»

Κριός

ΖΩΔΙΑ

Ο Κριός είναι το ζώδιο που δεν θα κωλώσει μπροστά σε τίποτα. Θα δει κάτι σε ένα βίντεο του Facebook χωρίς οδηγίες, χωρίς αναλογίες και χωρίς ήχο και θα σκεφτεί «Ντάξει, το ‘χω!» Θα βάλει μουσική και θα αρχίσει να μαστορεύει σαν να παίζει σε διαφήμιση της Coca Cola Light ενθαρρύνοντας τον εαυτό του μιλώντας του δυνατά χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «Πωωω τι έκανα τώρα ο τιτάνας!», «Καλά οι συνάδελφοι θα πάθουν πλάκα μόλις το δουν, κάτσε να κάνω ένα instagram story να μην τους έρθει απότομα το δέος και με γλωσσοφάνε με τη ζήλια τους, να πάρω και τη μάνα να με ξεματιάσει προληπτικά, τόσα γίνονται.» Θα βγάλει μερικές selfie με τη διαδικασία, μετά θα βαρεθεί και θα πάει για καφέ, την άλλη μέρα θα το έχει ξεχάσει και άμα ποτέ το τελειώσει θα το ποστάρει σε όλα τα social με τη λεζάντα «δεν είναι τέλειο, αλλά εμένα μου αρέσει» για να ψαρέψει κοπλιμέντα.

.

Ταύρος

ΖΩΔΙΑ

Ο Ταύρος είναι ζηλιάρης. Θα «εμπνευστεί» από κάτι που έχει φτιάξει κάποιος άλλος και θα προσπαθήσει να το φτιάξει καλύτερο. Θα κάνει έρευνα, θα βρει τα σωστά εργαλεία, αλλά γρήγορα θα πεινάσει και θα κάνει ένα διάλειμμα για φαγητό. Μετά το φαγητό θα ερευνήσει φωτογραφίες και βίντεο με υπομονή Σέρλοκ Χολμς και θα προσπαθήσει έμμεσα και ύπουλα να αποσπάσει περισσότερες πληροφορίες από τον κατασκευαστή. Αργότερα θα τσιμπήσει κάτι ακόμα γιατί κουράστηκε και όταν τελειώσει επιτέλους την κατασκευή, δεν θα του αρέσει το αποτέλεσμα γιατί αυτό που είχε δει πρώτο ήταν καλύτερο. Επίσης οι κατασκευές για κάποιο λόγο κάνουν την κοιλιά του να πονάει.

.

Δίδυμος

ΖΩΔΙΑ

Ο Δίδυμος είναι κοινωνικός, δεν πρόκειται ποτέ να κάνει κάτι μόνος του κλεισμένος μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Θα ανακοινώσει σε όλους τους φίλους του τι θέλει να φτιάξει, θα τους προτείνει να το κάνουν όλοι μαζί και θα επιμείνει να γίνουν τα μαστορέματα σε μορφή event με κέικ, τσάι, σουβλάκια και Eurovision κατά προτίμηση σε αυλή, για να μπορούν να περάσουν και οι γείτονες να πουν ένα γεια, γιατί πάνω από όλα η παρέα. Δεν είναι ποτέ σίγουρος για το τι θέλει, οπότε οι 49 διαφορετικές γνώμες των φίλων του τον βοηθάνε να καταλάβει τι Δεν θέλει και θα τις απορρίψει όλες.

.

Καρκίνος

ΖΩΔΙΑ

Ο Καρκίνος ενώ είναι δημιουργικός άνθρωπος, δεν κάνει τίποτα. Μαζεύει όλες τις φωτογραφίες στο Pinterest, κάνει σελιδοδείκτες όλα τα tutorials για μελλοντική χρήση και μετά κάθεται και τα κοιτάει πελαγωμένος. Δεν ξέρει ούτε πως να ξεκινήσει, ούτε από που. Δεν είναι σίγουρος ούτε για το αν θέλει να αλλάξει κάτι ούτε αν θα του αρέσει αλλαγμένο. Επειδή είναι τσιγκούνης, δεν θέλει να αγοράσει κάτι που του λείπει ούτε να πληρώσει κάποιον να το κάνει γι αυτόν. Του αρέσει να μιλάει για τα σχέδια του μπας και φιλοτιμηθεί κανένας να το κάνει γι αυτόν. Σχεδόν πάντα κάνουν παρέα με τους Ιχθύες για ευνόητους λόγους.

.

Λέων

ΖΩΔΙΑ

Συνήθως ένας Λέων πριν φτιάξει κάτι, ψάχνει πρώτα να βρει έναν βοηθό. Του αρέσει τόσο πολύ να ακούει τον εαυτό του να μιλάει και να πετάει καταπληκτικές ιδέες που κάποιος πρέπει να κρατάει σημειώσεις. Το μότο τους είναι Go Big or Go Home, ο λέων δεν παίζει, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ. Δεν θα τον δείτε να κάνει ντεκουπάζ και να κολλάει χαρτάκια σε καδράκια και άλλα χαριτωμένα, ο Λέων θα αλλάξει ταπετσαρίες, θα ρίξει τοίχους, θα φτιάξει δρόμους στα χωριά. Όταν αποφασίσει να κάνει κάτι θα το τραβήξει και βίντεο για να μοιράσει γνώση και φως στα υπόλοιπα γατάκια του ζωδιακού κύκλου.

.

Παρθένος

ΖΩΔΙΑ

Ένας Παρθένος, πριν αποφασίσει να φτιάξει κάτι, έχει κάνει μια λίστα με τα υλικά που του χρειάζονται, μια λίστα με υλικά που μπορεί να χρειαστούν γιατί ποτέ δεν ξέρεις, το έχει σημειώσει μήνες πριν στο ημερολόγιο του, έχει πάρει άδεια από τη δουλειά και έχει στείλει τα παιδιά στα πεθερικά. Ταϊσμένα. Θα τοποθετήσει τα υλικά του πάνω στο τραπέζι σε χώρο με καλό εξαερισμό και ανά μέγεθος. Θα του πάρει λίγη ώρα να βρει την κατάλληλη μουσική και μετά είναι έτοιμος να αγγίξει την τελειότητα. Και θα την αγγίξει, αρκεί να μην χτυπήσει εκείνη την ώρα το κουδούνι, γιατί μπορεί να πάθει νευρικό κλονισμό.

.

Ζυγός

ΖΩΔΙΑ

Ο Ζυγός αυτοχαρακτηρίζεται σαν «αυθόρμητος» για να καλύψει την αναποφασιστικότητά του. Δηλώνει επίσης «περιπετειώδης» και «ανένταχτος», κυρίως όταν τον ρωτάς γιατί ο κάθε τοίχος είναι βαμμένος άλλο χρώμα και γιατί χρησιμοποιεί ακόμα ένα σπασμένο φωτιστικό που γέρνει σαν την Πίζα. Παριστάνει πως το στυλ του είναι το «eclectic» και μετά βάζει ένα μαξιλάρι με animal print στην καρό πολυθρόνα μαζί με τα σεμέν της γιαγιάς του. Δεν μπορεί τα διλήμματα, οπότε η απάντηση στην ερώτηση «αυτό ή αυτό», είναι πάντα «και τα δύο». Το ίδιο κάνουν και στο φαΐ.

.

Σκορπιός

ΖΩΔΙΑ

Δεν είναι ότι έχει θεματάκι με τα νεύρα του, αλλά επειδή έχει λίγο, ξεκινάει σιωπηλός να βάφει ένα κομοδίνο ας πούμε. Εντάξει δεν είναι και Δίδυμος να το κάνει με μουσική υπόκρουση, αλλά εκεί που νομίζεις ότι έχεις μπροστά σου έναν μοναχό Σαολίν, την προσωποποίηση του ζεν και τη μετενσάρκωση του Βούδα μαζί, θα ακουμπήσει την μπογιά να δει αν στέγνωσε. Αφήνει δαχτυλιά. Ακουμπάει αλλού. Το ίδιο. Αρχίζει νευρικά να στρώνει τη μπογιά με το δάχτυλο. Αφήνει κενά και λερώνει και το δάχτυλο. Αντί να περιμένει να περάσει δεύτερο χέρι και να ησυχάσει το κεφάλι του, ξεφλουδίζει επιθετικά την μπογιά μισώντας την που δεν στέγνωσε. Από εκείνη την στιγμή μισεί φανατικά την μπογιά, τα πινέλα, τα κομοδίνα, τα βαμμένα κομοδίνα, γενικά ότι έχει βαφτεί παγκοσμίως και μετά αλλάζει χόμπι.

.

Τοξότης

ΖΩΔΙΑ

Ο Τοξότης είναι παντού, είναι μέσα σε όλα, είναι το άτομο που μοιάζει να απαντάει Εννοείται!!! σε κάθε ερώτηση. Ενθουσιώδης και γεμάτος ενέργεια ξεκινάει να απλώνει εργαλεία, πινέλα, κουβάδες και ηλεκτρικά πριόνια, παρασύροντας στο πέρασμα του πρίζες, φωτιστικά, μαμάδες με καρότσια και γριές με Πι. Ένας δημιουργικός σίφουνας που αφήνει πίσω του συντρίμμια και υπολείμματα κόλλας στον καναπέ. Δεν βαριέται ποτέ μέχρι να δει τι συμβαίνει γύρω του. Όταν δει, πετάει την ιδέα «μήπως να πάμε για μπύρες;»

.

Αιγόκερως

ΖΩΔΙΑ

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν Αιγόκερω είναι να τον ρωτήσεις τι θέλει να κάνει. Είτε ξεκινάει να φτιάξει μια σπανακόπιτα είτε να χτίσει ένα σπίτι, θα το κάνει με μυστικότητα εφάμιλλη κατασκόπου της Β. Κορέας. Μπορεί να τον πετύχεις βουτηγμένο σε ένα σακί ασβέστη και βαμμένο άσπρο, με πριονίδι στα φρύδια και γράσο στα αυτιά, άλλα άμα τον ρωτήσεις τι κάνει, η απάντηση που θα πάρεις είναι «Τίποτα.» Αντί να δανειστεί, αγοράζει ψυχαναγκαστικά όλα τα εργαλεία που θα χρειαστεί για να μην δώσει εξηγήσεις σε κανέναν και είναι τόσο κομπλεξικός που κουβαλάει τα πάντα μόνος του γιατί καλύτερα να του βγει ο ώμος παρά να ζητήσει βοήθεια.

.

Υδροχόος

ΖΩΔΙΑ

Τους Υδροχόους τους καταλαβαίνουμε γιατί χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως «δεν ακολουθώ τη μόδα, η μόδα ακολουθεί εμένα» ή «τα όρια είναι για να τα ξεπερνάμε». Πάντα πρωτότυποι και δημιουργικοί, δεν ασχολούνται με το τι συμβαίνει γύρω τους, παρά μόνο με το τι συμβαίνει στο μυαλό τους. Δεν ακολουθούν οδηγίες, αυτά τα κάνει η μάζα. Θέλουν να φτιάξουν κάτι μόνο και μόνο για να μην έχει το ίδιο κανένας άλλος. Όταν δεν τα καταφέρνουν με κάτι, φταίει το «σύστημα», ο «κατασκευαστής» και ο καπιταλισμός. Προφανώς και έχουν πάντα δίκιο. Θα νευριάσουν μόλις διαβάσουν αυτό το ποστ και θα μου πουν ότι τους έβαλα όλους στο ίδιο τσουβάλι.

.

Ιχθύς

ΖΩΔΙΑ

Ο τρόπος με τον οποίο κάνει κατασκευές ένας Ιχθύς είναι  ήσυχος και μοναχικός. Είναι το ντίλι ντίλι το καντήλι σε άνθρωπο. Απεριόριστη υπομονή και μεθοδικότητα που όμως αυτοσαμποτάρεται από την ανασφάλεια και τις δεύτερες σκέψεις που πριονίζουν την καρέκλα σκηνοθέτη στο μπαλκόνι που κάθισαν για να ζωγραφίσουν τη θέα. Ο χειρότερος κριτής είναι πάντα ο εαυτός τους και κάθε «αποτυχία» τους σπρώχνει στο αλκοόλ και το κάπνισμα. Ξοδεύουν τη δημιουργικότητα τους στους άλλους (τους Καρκίνους συνήθως) για να μη σηκώσουν το αβάσταχτο βάρος της μετριότητας. Δεν πιστεύουν στα κοπλιμέντα. Νομίζουν ότι τα λέτε επειδή τους λυπάστε.

 

ΥΓ. Δεν έχω σπουδάσει αστρολόγος-μέντιουμ-ταρώ οπότε μην το πάρετε και στα σοβαρά ε;

11 σκέψεις σχετικά με το “Πως μαστορεύουν τα «ζώδια»

  1. Αν και διαγω βαρυτατα πληγωθεις απο την ανυπαρκτη απαντηση σου σε περσινο mail μου, παραδεχομαι οτι τα καταφερνεις καλυτερα απο δηθεν ειδικους!!!

    Μου αρέσει!

  2. Είχα κάνει ένα παρόμοιο ποστ σε προηγούμενο μπλογκ, θα το κάνω μια ανανέωση στο παρόν, οπότε αν θέλεις να συνεργαστούμε και να αναλύσουμε τις επιστημονικές μας απόψεις, ευχαρίστως! χαχα

    Είμαι Λέων, αλλά μάλλον μοιάζω με Σκορπιό! Τσίτα τα νεύρα. Μάλλον γιατί μέχρι τώρα δεν έχω εφαρμόσει την τακτική να έχω προσωπικό να μου κάνει τις δουλειές!
    Ωραίο ποστ, μπράβο σου!

    Καλώς σε βρίσκω!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Εντάξει αυτά δεν είναι «προβλέψεις» ούτε είμαι «της δουλειάς» για να ξέρω τι λέω! Χαίρομαι που σου άρεσε. (όλοι έτσι είστε (▀̿Ĺ̯▀̿ ̿) χαχαχα 🙂 )

    Μου αρέσει!

  4. χαχαχαχαχα!!! Τέλειο! Αν και δεν πιστεύω καθόλου στα ζώδια για ορθολογιστικούς λόγους, όταν διάβασα για τον υδροχόο ήθελα να σου πω ότι δεν ήμαστε όλοι έτσι! 🙂 🙂 🙂

    Μου αρέσει!

Πως σου φάνηκε;

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.